C Slatka tradicija

Sastojci
750 g šećera
3 l vode
1 C limuntus
višnje

Naši proizvodi
Limuntus

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelena

Kompot od višanja

Veoma ukusno.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 5 tegli
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Cele višnje sa košticama dobro oprati i redjati u tegle do pola.

Vodu i šećer prokuvati i dodati C limuntus.

Ostaviti da se ohladi.

Prohlađenim sirupom naliti u tegle sa višnjama i doro zatvoriti poklopcem.

Pasterizovati tegla.

Pasterizovanje:
U malo širu šerpu sipati vode do pola, na dno staviti krpu i poredjati zatvorene tegle sa višnjama. Postepeno zagrevati vodu i kada počne da vri ostaviti još 10 minuta pa isključiti ringlu. Ostaviti da se tegle ohlade tako u vodi.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata