C Slatka tradicija

Sastojci
4 kg trešanja bez koštica
2 l vode
500 g šećera
1 kesica C limuntusa
1 kesica C konzervansa

Naši proizvodi
Limuntus Konzervans

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Ljiljana

Kompot od trešanja

Ukusan domaći kompot od trešanja.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 15
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Trešnje operite i očistite od koštica pa stavljate u tegle za zimnicu.

Vodu i šećer zagrejte do vrenja, maknite s vatre pa dodajte C limuntus i cC konzervans.

Vrelu vodu prelijte preko trešanja, zatvorite tegle limenim poklopcem i posložite ih u dublji lonac kojem ste dno i rubove prekrili starim kuhinjskim krpama.

Krpe provucite i između tegli da ne lupkaju jedna o drugu dok se kuvaju.

Kompot od trešanja kuvajte dok voda u teglama ne provri.

Kuvani kompot ostavite neka se ohladi u loncu, a zatim posušite tegle kompota i spremite ga na hladno i tamno mesto.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Na isti način može se pripremiti kompot od višanja, samo količinu šećera uvećajte za 50%.