C Slatka tradicija

Sastojci
1 kg jagoda (ošišćenih)
500 g šećera
1 kesica C vanilin šećera

Naši proizvodi
Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelena

Džem od jagoda

Za ukusan doručak.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Jagode oprati, očistiti i izmeriti. Staviti ih u veću i dublju šerpu.

Usitniti štapnim mikserom. Usuti šećer. Kuvati na srednjoj temperaturi.

Povremeno promešati i skinuti penu. Pred kraj kuvanja dodati C vanilin šećer.

Džem je kuvan kad varjača ostavlja trag po dnu šerpe. Ili stavite na tacnu kašiku džema, ohladite i proverite da li je dovoljno gust.

Oprane i suve tegle staviti u rernu, uključiti na 100 stepeni. Posle oko pola sata izvaditi tegle, ostaviti nekoliko minuta da se prohlade.

Topao džem sipati u tople tegle. Vratiti u toplu (ali isključenu) rernu još 15 minuta.

Izvaditi, zatvoriti tegle, uviti ih u peškir i ostaviti da se tako skroz ohlade.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ja džem kuvam od 2-3 kg jagoda.