C Slatka tradicija

Sastojci
10 kg višanja
10 kg šećera
7 C limuntusa

Naši proizvodi
Limuntus

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Dejana

Domaći sok od višanja

Ukusan i veoma zdrav, služi i kao lek prilikom prehlade.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Staviti cele višnje sa košticama u velikoj činiji sa 4 kesice C limontusa i zgnječiti, ostaviti da tako odstoje 24h uz stalno gnječenje kako bi pustile što više soka.

Posle 24h uzeti đerđef sa srednjim rupicama i procediti višnje kroz njega, lepo gnječeći kako bi izašlo i malo mesa od višanja.

Zatim sok ponovo procediti kroz gazu i dodati onoliko šećera koliko imate soka i 3 C limuntusa.

Mešati na svakih 15 min, u jednom trenutku će se pojaviti pena, penu trebate sklanjati.

Kada se pena više ne pojavljuje, sok je spremam za presipanje u flaše.

Flaše lepo oprati i puniti sokom, od 10 kg višanja dobije se 20 l sirupa, sirup najbolje ostaviti u zamrzivaču kako se ne bi pokvario i vaditi po potrebi.

Izuzetno je lekovit za kašalj.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Sok možete stavljati i u staklenim flašama i drzati na mračnom i hladnom mestu. Potrebno je flaše lepo oprati, zagrejati u rerni, zatim sipati sok i flaše okrenuti naopako.