C Slatka tradicija

Sastojci
Fil:
7 dl mleka+2 dl za mućnje šlaga
2 kesice želatina C
6 kašika šećera
200 g C šlag krem od vanile
(ili po želji)
100 g mlevenog keksa
Za podlogu:
150 g mlevenog keksa
malo mleka za natapanje keksa
Za premaz:
100 g čokolade za kuvanje
2 kašike ulja

Naši proizvodi
Želatin Šlag krem sa ukusom vanile

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Tanja

Želatin torta

Fina ... Kremasta ... Brza ... Ne peče se! Jako ukusna!

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Od 7 dl mleka odvojiti 1 dl i staviti C želatin da nabubri, ostatak prokuvati sa sećerom.

Kada prokuva skloniti sa vatre, dodati želatin, izmešati da se istopi i kada se prohladi staviti u frižider da se stegne.

Ne treba čekati da se stegne do kraja, treba da bude gustine meda da se ljulja.

Umutiti šlag i dodati smesu od želatina, mutiti mikserom oko 15 minuta.Zatim dodati mleveni keks i još malo mutiti da se keks lepo rasporedi.

U kalup sa obručem ili u šerpu obloženu strec folijom ili običnom kesom na dnu kalupa poređati malo pokvašen keks.Zatim sipati fil i ostaviti u fizideru da se stegne.

Čokoladu lagano sa uljem otopiti pa preliti tortu i ostaviti da se čokolada stegne.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata