C Slatka tradicija

Sastojci
6 jaja
6 kašika šećera
4 kašike brašna
2 kašike C kakao praha
1 C vanilin šećer
Fil:
1 zreo mango
1 kesica C želatina u prahu
1/2 kg jagoda
400 g C šlag krema
100 g istopljene čokolade

Naši proizvodi
Kakao prah Vanilin šećer Želatin Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Malina

Voćna torta sa želeom

Lagana voćna torta sa želeom od manga i jagodama.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 18
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Umutiti belanca sa šećerom. Kad se dobije čvrst šne postepeno dodavati i mutiti žumanca, a zatim lagano varjačom umešati praškaste sastojke.

Peći na pek papiru u okruglom kalupu. U međuvremenu izgnječiti mango, prokuvati i dodati u to kesicu C želatina pripremljenog po uputstvu sa kesice.

Pečenu koru premazati želeom od manga. Umutiti C šlag malo čvršće pa podeliti na dva dela.

U jedan dodati pola istopljene čokolade, a drugi ostaviti beo.

Preko želea od manga staviti jagode presečene na pola, zatim čokoladni krem, beli krem.

Ukrasiti jagodama i preostalom topljenom čokoladom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Žele napraviti malo ranije da bi se stegao i u izgnječeni mango dodati 100 ml vode pa kuvati.