C Slatka tradicija

Sastojci
1 kesica C želatina
1/2 l hladnog mleka
500 g C šlag krema
100 g čokolade
napolitanke
500 g jagoda

Naši proizvodi
Želatin Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Tatjana

Voćna šlag torta

Torta koja se lako sprema, a ukusna je što kažu prste da poližeš.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 12-14
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
U 1/2 l mleka staviti kesicu C želatina i zagrejati do ključanja uz stalno mešanje, da ne bude grudvica.

Pošto se nakon 3-4 sata u frižideru stegne, smesu prebaciti u činiju za mućenje i mikserom mutiti sa 1/2 kg C šlaga.

Kada se izmuti i bude čvrsto podeliti na tri dela.

U prvi staviti izrendanu čokoladu, odozgo red jagoda, onda druga kora sa izrendanim napolitankama, pa jagode, onda treća kora i ukrasi se preostalim jagodama.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Mleko sa C želatinom ja uglavnom prokuvam uveče, tako mi odgovara jer se do jutra svakako stegne.