C Slatka tradicija

Sastojci
500 g C šlag kreme bele sa ukusom slatke pavlake
700-750 ml mleka
300 g mlevenog keksa
700 ml kisele pavlake
250 g C šećera u prahu
1 flašica Dr.Oetker ruma
Gotove korice za tortu (braon)
2 x 250 ml čokoladnog mleka ( ili 500 ml, po izboru)
100 g čokolade (opciono)

Naši proizvodi
Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Marija

Tatina brza torta

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Najpre spremite podlogu na kojoj ćete spremati tortu.

Meni je odgovarao poslužavnik veći za nekih 5-6 cm od korica.

Fil 1:
Umutiti mleveni keks, kiselu pavlaku i C šećer u prahu - ručno, nikako mikserom, da fil ne bi bio tečni. Podeliti na dva dela.

Fil 2:
Umutiti šlag kremu po receptu sa kesice (samo sa manje mleka, da bi bio još čvršći).

Prvu koricu pokvasiti čokoladnim mlekom (oko 200 ml) i narendati čokoladu.

Staviti jednu polovinu prvog fila i 1 cm drugog fila. Staviti koricu preko.

Tu koricu poprskati rumom i čokoladnim mlekom (oko 100 ml).

Staviti ostatak prvog fila, pa još 1 cm drugog fila.

Posle treće korice, koju pokvasite preostalim čokoladnim mlekom, ide šlag, kao i preko cele torte.

Dekorisati po želji rendanom čokoladom ili nekim drugim Dr.Oetker ukrasima za torte.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Ukoliko želite, povećajte količinu C šećera u prahu. Koristiti isključivo C šlag kremu.