C Slatka tradicija

Sastojci
Za dve kore:
120 g mekog brašna
2 jajeta
45 g C Kakao praha
110 g šećera
100 ml suncokretovog ulja
180 g kisele pavlake
70 g jogurta
1/4 kašičice C Sode bikarbone
1 kašičica C Praška za pecivo
prstohvat soli
Za krem:
100 g C Šlag krema sa ukusom slatke pavlake
200-220 ml hladnog mleka
sveže jagode
Za glazuru:
60 g čokolade za kuvanje
5,6 kašika mleka
malo suncokretovog ulja

Naši proizvodi
Kakao prah Soda bikarbona Prašak za pecivo Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Blog Vegetarijanka u kuhinji

Sendvič torta sa jagodama

Predivna torta divnog čokoladnog ukusa, prožeta osvežavajućim jagodama i šlagom, prelivena savršenom čokoladnom glazurom.

Vreme pripreme: 30 - 60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
U jednoj posudi izmešajte brašno, C Sodu bikarbonu, C Prašak za pecivo, so i C Kakao prah.

U drugoj posudi viljuškom umutite jaja, dodajte šećer, još malo mutite, pa dodajte ulje, kiselu pavlaku i jogurt, opet sjedinite sve sastojke, a zatim postepeno dodajte smesu iz prve posude, mešajući viljuškom, a potom i kašikom, da se sve lepo sjedini.

Dobijenu smesu podelite na dva jednaka dela u dva kalupa za pečenje (tepsije) prečnika 20 cm.

Dno obložite papirom za pečenje, a strane premažite uljem. Testo stavite da se peče u rernu zagrejanu na 180°C ,20 minuta.

Proverite čačkalicom da li je testo pečeno. Pečene kore odmah izvadite iz kalupa, skinite papir sa njih i pokrijte ih krpom, da se ne bi sušile dok se hlade.

Za fil umutite C Šlag krem sa ukusom slatke pavlake sa hladnim mlekom.

Najpre sipajte samo 200 ml mleka, pa, ako baš bude bilo potrebno, dodajte i ovih 20-ak ml, ali šlag nikako ne sme biti redak.

Jagode iseckajte na manje komade i ostavite sa strane.

Šlag odložite u frižider dok se kore ne ohlade.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata