C Slatka tradicija

Sastojci
1 l mleka
200 g šećera
40 g C želatina
3 kesice belog C šlaga
100 g mlevenog keksa
100 g mlevenih lešnika
1 čaša kisele pavlake
250 ml gazirane mineralne vode
Za filovanje:
2 kesice belog C šlaga

Naši proizvodi
Želatin Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Vesna

Savana

Brza za pripremu, a veoma ukusna torta.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 15
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Sipati mleko u šerpu, dodati šećer i staviti na vatru da proključa.
Posebno u 100 ml vode razmutiti C želatin i ukuvati u vrućem mleku, na umerenoj temperaturi desetak minuta. Ostaviti da se ohladi (ali ne u potpunosti-već da bude mlako).

Umutiti 3 kesice C šlaga sa 250 ml gazirane mineralne vode, dodati kiselu pavlaku, sve dobro sjediniti i umešati u smesu sa C želatinom i dobro umutiti mikserom.

Smesu podeliti na tri dela, u jedan dodati mleveni keks, u drugi mleveni lešnik, a treći ostaje beo.

Pravougaoni pleh obložiti alu-folijom, usuti smesu sa mlevenim keksom, sačekati malo dok se stegne pa naneti beli sloj i opet sačekati da se i on stegne i na kraju staviti deo sa mlevenim lešnikom.

Prekriti alu folijom i ostaviti u frižider da se stegne.

Sutradan izručiti na tacnu za tortu.

C šlag umutiti po uputstvu sa kesice i nafilovati celu tortu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Umešala sam u C šlag jestivu kolačarsku boju i ukrasila tortu. Vi je možete dekorisati po sopstvenoj želji.