C Slatka tradicija

Sastojci
Sastojci za podlogu (prečnik 24 cm)
250 g mlevenog keksa
150 g maslaca
4 kašika mleka
Sastojci za krem:
500 g mascarpone sira
200 ml C šlag krema
Prvi krem (1/3 krema):
200 g nutele
2 listića C želatina
1 dl mleka
Drugi krem (2/3 krema):
200 g smrznutih malina
1 dl vode
50 g šećera
3 listića C želatina
Treći krem (3/3 krema):
1 dl C šlag krema
50 g bele čokolade
3 listića C želatina - sve otopiti na vatri.
Sastojci za glazuru:
120 g čokolade za kuvanje
1 dl pavlake za kuvanje

Naši proizvodi
Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake Želatin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelena

Šarena torta

Jednostavan, jedinstvena, ne zahteva puno umeća.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 15
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Umešati mleveni keks,otopljeni maslac i mleko. Doraditi smesu rukom.

Podlogu kalupa prečnika 24 cm namazati maslacem,a rub obložiti acetatnom folijom. Smesu utisnuti u kalup. Odložiti u zamrzivač dok se priprema krem.

Sir i pavlaku umutiti mikserom (ne prečvrsto). Smesu podeliti na tri jednaka dela.

Prvi krem:
C Želatin preliti vodom,ostaviti nekoliko minuta te ocediti i dodati ga mleku. Grejati dok se ne otopi. Vruću smesu dodati siru,umešati nutellu i umutiti mikserom. Krem uliti u kalup i staviti u zamrzivač na 30minuta.

Drugi krem:
C Želatin preliti vodom. Maline, vodu i šećer kuvati nekoliko minuta,usitniti u blenderu i procediti. Dodati proceđeni želatin i grejati dok se ne otope. Smesi dodati sir i umutiti mikserom. Preliti preko prvi krem i staviti u zamrzivač na 30 minuta.

Treći krem:
C Želatin preliti vodom i ostaviti nekoliko minuta. C Šlag krem,čokoladu i procedjeni želatin grejati na laganoj vatri dok se ne dobije smesa bez grudica. Smesu dodati siru, umutiti mikserom i preliti preko drugi krem.

Tortu čuvati u zamrzivaču nekoliko sati,najbolje da odstoji preko noći.

Čokoladna glazura:
Čokoladu i pavlaku topiti na pari, malo ohladiti i preliti tortu.Tortu vratiti u zamrzivač te nakon 1 - 2 sata ukloniti obruč i acetatnu foliju.

Ukrasiti voćem i poslužiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Bitno je imati dobru volju i puno ljubavi pri izradi dobrih torti, kolača.