C Slatka tradicija

Sastojci
Za 1. Biskvit:
10 belanaca
10 ravnih kašika šećera
10 kašika brašna
Za 2. Biskvit:
5 belanaca
5 kašika šećera
5 kašika brašna
oko 4 dl vrućeg mleka za natapanje biskvita
2 kesice C vanilin šećera
Vanil krem:
3 kesice C pudinga od vanile
2 kesice C vanilin šećera ili par kapi arome od vanile
5 dl vode
9 ravnih kašika šećera
7 žumanaca
3 pune kašike kisele pavlake
125 g margarina
Čoko krem:
2 kesice C pudinga od čokolade
3 dl vode
6 kašika šećera
5 žumanaca
2 pune kašike kisele pavlake
125 g margarina
Glazura od čokolade:
100 g čokolade za kuvanje
70 g margarina
Dekoracija:
3 kesice C šlag pene

Naši proizvodi
Vanilin šećer Puding sa ukusom vanilina Puding čokolada Šlag classic

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Aleksandra

Puding torta slatki san

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Biskviti:
Dobro umutiti šam od belanaca, na pola mućenja dodavati polako šećer.

U čvrst šam, kašiku po kašiku, dodati brašno, mešajući lagano, bez miksera.

Biskvit peći na 180 C u dobro podmazanom protvanu, do blago rumene boje (oko 10-15 min).

Ohladiti ga i polako, kašikom, prelivati vrelim mlekom u koje je dodata vanila.

Potrebno je za veći biskvit oko 2- 2, 5 dl mleka.

Na isti način ispeći i drugi biskvit, natopiti sa oko 1, 5 dl mleka.

Vanil krem:
Puding i šećer razmutiti u malo hladne vode, ostatak staviti da provri.

U vruću vodu lagano sipati razmućen puding, koji će se jako brzo pretvorirti u želatinastu masu, tj skuvati.

Skloniti sa šporeta i u vreo brzim mešanjem, ručno, dodati odjednom žumanca i kiselu pavlaku.

Ohladiti krem i u hladan dobro umutiti izradjen margarin. 1

Čoko krem:
Postupak je isti kao za vanila krem, razlika je samo u količini sastojaka.

Posluživanje:
Od vanil kreme odvojiti 1/3, koja se dodaje u pola količine umućene šlag pene.

Ređati:
Veći biskvit jako tanko premazati vanil kremom, preliti glazurom od čokolade. Ohladiti u frižideru.

Preko glazure ostatak vanil kreme, potom čoko krem, natopljen manji biskvit, glazura. Ohladiti da se glazura stegne.

Tanko premazati šlag penom u koju je dodat vanil krem.

Ukrasiti šlag penom po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata