C Slatka tradicija

Sastojci
Sastojci za koru:
5 jaja
100 g šećera
125 g brašna
1 kesica C vanilin šećera
Za tamni krem:
100 g crne čokolade
Za svetli krem:
200 ml soka od limete (7-10 limeta)
150 g smeđeg šećera
2 kesice C želatina u prahu
450 g grčkog jogurta
200 g C šlaga

Naši proizvodi
Vanilin šećer Želatin Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Limeta torta

Posebna tortica.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 15
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Umutite čvrst sneg od belanaca i šećera.

Dodajte žumanca, vanilin i postepeno umešajte brašno.

Sipajte u okrugli kalup i pecite u rerni na 160 stepeni oko 35 minuta.

Čokoladu otopite na pari i premažite ohlađenu koru.

Limete operite toplom vodom, izrendajte koru i iscedite sok.

Na laganoj vatri zagrejte sok i smeđi šećer, ali pazite da ne proključa.

Umešajte želatin, jogurt, šlag i ostavite u frižideru šest sati.

Na tortu stavite prsten, nafilujte kremom i vratite u frižider još tri sata.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata