burger c logo
search
bell

Moja knjižica recepata

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Ledena torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Sastojci

Za koru:

4 jaja

4 kašike šećera

50 ml vode

3 kašike ulja

3 kašike mekog brašna

2 kašike C kakaoa

1 C prašak za pecivo

100-200 ml čokoladnog mleka

Fil:

400 ml slatke pavlake

200 g C šećera u prahu (po ukusu)

700 g kisele pavlake

400 g mlevenog keksa

Još:

180 g C šlag krema

1 kašika C kakao praha

mleko ili voda

(da se umuti C šlag krem po uputstvu sa kesice)

100 ml slatke pavlake

100 g čokolade

Ledena torta

Opis recepta

Uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni. Ulupati belanca sa šećerom u čvrst sneg. Zatim dodavati postepeno žumanca, vodu pa ulje, uz istovremeno mućenje.

Na kraju dodati brašno, C kakao i C prašak za pecivo i sve umutiti.

Istresti u obložen pleh dimenzija 30 x 20cm i staviti da se peče pa smanjiti temperaturu na 180 stepeni. Peći oko 25 minuta.

Pečen i ohlađen biskvit vratiti u pleh bez papira pa preliti čokoladnim mlekom i ostaviti da upije.

Umutiti kiselu pavlaku C sa šećerom u prahu. Umutiti posebno slatku pavlaku.

Spojiti kiselu i slatku pavlaku i izmešati varjačom, dodati mleveni keks pa sve opet izmešati. Naneti ceo fil na koru.

Koru izvadite iz pleha na tacnu, koja je upila mleko, pa nafilujete.

Umutiti C šlag krem sa mlekom ili vodom i C kakao prahom, pa obložiti celu tortu tanjim slojem tog fila. Ostaviti ostatak za dekoraciju.

Izlomiti čokoladu, a 100 ml slatke pavlake zagrejati da bude vrela, preliti čokoladu i mešati dok se čokolada ne otopi.

Ostaviti nekoliko minuta da se ohladi, pa preliti preko šlag krema, poravnati i ostaviti da se stegne.

Završiti dekoraciju ostatkom C šlag krema sa C kakaom.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Ledena torta

Opis recepta

Uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni. Ulupati belanca sa šećerom u čvrst sneg. Zatim dodavati postepeno žumanca, vodu pa ulje, uz istovremeno mućenje.

Na kraju dodati brašno, C kakao i C prašak za pecivo i sve umutiti.

Istresti u obložen pleh dimenzija 30 x 20cm i staviti da se peče pa smanjiti temperaturu na 180 stepeni. Peći oko 25 minuta.

Pečen i ohlađen biskvit vratiti u pleh bez papira pa preliti čokoladnim mlekom i ostaviti da upije.

Umutiti kiselu pavlaku C sa šećerom u prahu. Umutiti posebno slatku pavlaku.

Spojiti kiselu i slatku pavlaku i izmešati varjačom, dodati mleveni keks pa sve opet izmešati. Naneti ceo fil na koru.

Koru izvadite iz pleha na tacnu, koja je upila mleko, pa nafilujete.

Umutiti C šlag krem sa mlekom ili vodom i C kakao prahom, pa obložiti celu tortu tanjim slojem tog fila. Ostaviti ostatak za dekoraciju.

Izlomiti čokoladu, a 100 ml slatke pavlake zagrejati da bude vrela, preliti čokoladu i mešati dok se čokolada ne otopi.

Ostaviti nekoliko minuta da se ohladi, pa preliti preko šlag krema, poravnati i ostaviti da se stegne.

Završiti dekoraciju ostatkom C šlag krema sa C kakaom.

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvujte u konkursu
"Voćne torte i
kolači"

Pošaljite recept