C Slatka tradicija

Sastojci
5 mandarina
4 kivija
300 g jagoda
500 ml jogurta
2 kesice C želatina
120 ml vode
100 g šećera
200 g C šlaga
200 g C šlaga za ukrašavanje
250 g mlevenog keksa
1 puna kašika C kakaoa
100 g margarina
50 ml mleka

Naši proizvodi
Želatin Šlag univerzalni Kakao prah

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Lagana voćna torta

Vrlo osvežavajuća i lagana torta, možete pojesti parče više nije problem...

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Mleveni keks pomešati sa C kakaom. Margarin istopiti pa sipati u keks. Postepeno dodavati mleko.

Rukama sve sjediniti pa u kalupu sa skidajućim obručom, formirati koru.

Ostaviti u frižider dok se sprema fil.

C Želatin preliti sa vodom i ostaviti da nabubri. U šerpicu sipati jogurt i šećer. Zagrevati do tačke ključanja, a onda skloniti sa ringle i umešati želatin.

Mešati dok se želatin skroz ne istopi. Ostaviti sa strane da se skroz ohladi. Jednu mandarinu ostaviti za dekoraciju, a drugo voće iseckati na kockice.

Izmutiti 200 g C šlaga prema uputstvu. Ohlađen jogurt sipati u izmućen šlag, pa kašikom ili varjačom sve lepo sjediniti.

Dodati iseckano voće pa sve lepo kašikom izmešati. Sipati pripremljenu smesu u kalup preko keksa.

Ostaviti tortu da se dobro ohladi i stegne. Kada se torta dobro stegne, pažljivo skinuti obruč. Izmutiti preostali šlag.

Dekorisati tortu po želji umućenim šlagom i jednom mandarinom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata