C Slatka tradicija

Sastojci
Patišpanj:
2 jaja
2 (u vrh pune) supene kašike brašna
1 kašičica C praška za pecivo
2 kašičice šećera
2 kašike hladnog mleka
Fil:
1 C šlag krem od vanile
1 C puding od vanile
1/2 litre mleka
Žele sa jagodama:
2 kesice C jestivog želea ( u prahu)
1 l vode
ekstrakt jagode ili tečna jestiva crvena boja
1 kg jagoda
malo otopljene crne čokolade za dekoraciju

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina Šlag krem sa ukusom vanile Želatin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Svetlana Marić

Lagana torta od jagoda

Veoma osvežavajuća i lagana torta za tople letnje dane.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 8
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
Za patišpanj odvojiti žumanca od belanaca. Žumanca umutiti sa šećerom, dodati prosejano brašno sa C praškom za pecivo i mleko.

Posebno umutiti u čvrst šam belanca i lagano umešati kašikom u smesu od žumanaca.

Usuti u okruglu tepsiju prečnika 26 cm. Ispeći patišpanj na 200 stepeni, 15-20 min (da dobije lepu zlatnu boju).

Fil:
Umutiti 1 C šlag krem od vanile po uputstvu sa kesice.

1 C puding od vanile napraviti po uputstvu sa kesice (u ugrejano 1 litre mleka dodati prašak za puding iz kesice koji je predhodno razmućen sa malo mleka).

Puding ostaviti da se ohladi. U dobro ohlađen puding dodati 2 kašike umećenog šlag krema. Dobro sjediniti.

Ostatak šlag krema ostaviti za ukrašavanje.

Za žele sa jagodama potrebno je prvo da u 1 litre vode dodati nekoliko kapi arome od jagode ili ukoliko nemamo aromu može i jestiva crvena boja. Staviti da se ugreje do ključanja.

U manju posudicu staviti žele iz kesice i dodati 10-12 kašika hladne vode. Sačekati da žele nabubri i usuti vruću vodu sa aromom.

Jagode oprati i osušiti, a zatim iseći na polovine (ostaviti nekoliko jagoda za ukras).

Jagode staviti u odgovarajući kalup (veličine tepsiji u kojoj se patišpanj pekao) i preliti pripremljenim želeom. Ostaviti da se dobro ohladi i stegne u frižideru.

Ređati na poslužavnik za tortu: patišpanj, fil , žele sa jagodama.

Ukrasiti sa ostatkom C šlag krema i jagodama umočenim u čokoladu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Radi lakšeg prebacivanja želea na tortu, (da se ne bi raspao), obložiti kalup u kome žele treba da se stegne, sa providnom folijom za namirnice i onda stavljati jagode i tečni žele.