C Slatka tradicija

Sastojci
500 g mlevenog keksa
500 g mlevenog keksa sa maslacem
500 ml soka od pomorandže
125 g otopljenog margarina
1 čaša šećera
Vanil fil:
1,5 l mleka
5 C pudinga od vanile
5 kašika C čvrstina
125 g margarina
2 čaše šećera
4 kašike umućenog C krem šlaga sa ukusom slatke pavlake
Dodatno:
15 krem banana
350 g jafa keksa
gazirana voda za mućenje šlag krema
sok od pomorandže za umakanje jafe
500 g C krem šlaga sa ukusom slatke pavlake za dekoraciju

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Čvrstin Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Marija

Kremasta vanil torta

Jednostavna, kremasta poslastica.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Kora:
Pomešati mleveni keks i mleveni keks sa maslacem, zatim dodati šećer, otopljeni margarin i umesiti smesu sa sokom od pomorandže.

Dobijenu koru rastanjiti na poslužavnik na kome ćete slagati tortu.

Vanil krem:
U mleko sipati šećer i ostaviti da provri, od ukupne količine mleka odvojiti mleko kojim ćemo razmutiti C puding od vanile i C čvrstin.

Zakuvati puding i skloniti sa vatre, u vruć puding odmah stavljamo margarin i pustimo da se ohladi.

Za to vreme umutimo C šlag sa kiselom vodom. Kada se fil ohladio, izmiksamo ga mikserom i dodamo 4 kašike umućenog C šlaga.

Slaganje torte:
Na koru od mlevenog keksa stavljamo iseckane krem banane, zatim polovinu vanil fila, zatim ređamo jafa keks tako da čokoladni deo jafa keksa bude okrenut ka gore.

Kafu umačemo u sok od pomorandže, preko jafe stavljamo drugi deo vanil krema i na kraju dekorišemo umućenim C šlagom sa ukusom slatke pavlake.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Torta je veoma ukusna i veoma izdašna. Najbolje je da prenoći u frižideru kako bi se svi ukusi sjedinili.