C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
6 kašika brašna
6 kašika šećera
6 jaja
6 kašika vrele vode
1 C prašak za pecivo
3 kašike C kakao praha
Krem:
3 sirna namaza
5 kašika C šećera u prahu
500 ml slatke pavlake
1 C želatin u prahu
Čokoladni premaz:
100 g čokolade za kuvanje
50 g margarina za kolače
1 kašika ulja
50 ml vode
Glazura:
100 g čokolade za kuvanje
50 g margarina za kolače
1 kašika C kakao praha
Za ukrašavanje:
C šlag

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Šećer u prahu Želatin Šlag topping

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Krem torta

Kremasta torta sa slatkom pavlakom i čokoladnim korama, laka za pripremu a i za jelo.

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Odvojiti žumanca od belanaca. Belanca penasto umutiti sa prstohvatom soli.

Želatin razmutiti sa malo vode i ostaviti da nabubri. Žumanca, šećer i vrelu vodu penasto umutiti.

Ostale suve sastojke pomešati, pa kašiku po kašiku dodavati žumancima. Na kraju dodati malo po malo umućena belanca i polako mešati kašikom.

Staviti želatin na tihoj vatri da se otopi, a za to vreme umutiti slatku pavlaku sa C prah šećerom, pa dodati slatku pavlaku.

Mutiti najmanje 5 minuta, zatim malo po malo dodavati rastopljen želatin i neprestalno mutiti.

U sud stavite vodu i ulje i kad provri skloniti sa vatre i dodati margarin i čokoladu.

U drugi sud staviti margarin i kakao, kada se otopi skloniti sa vatre i dodati čokoladu mešati dok se ne otopi. (glazura)

Biskvit preseći na pola i filovati: biskvit beli fil, čokoladni fil, staviti na 15 minuta u friz da se čokolada stegne.

Pa zatim drugi deo belog fila, drugi deo biskvita, pa glazura od čokolade.

Kada se čokolada stegne celu tortu premazati C šlagom umućenim sa mlekom ili vodom (a može i dva).

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Najbolje je praviti koru u manjem ili okruglom kalupu i peći na 180 C. Ostavite 24h da odstoji, pa onda konzumirati.