C Slatka tradicija

Sastojci
Kore:
12 jaja
3 C praška za pecivo
3 C vanilina šećera
9 kašika brašna
3 kašike C kakao praha
Fil 1:
600 g višanja
4 čaše vode
20 kašika šećera
2 C pudinga sa ukusom vanilina
Fil 2:
250 g C šlaga classic
1 velika kisela pavlaka sa što manjim procentom mlečne masti
Dekoracija:
C šlag classic

Naši proizvodi
Vanilin šećer Prašak za pecivo Kakao prah Puding sa ukusom vanilina Šlag classic

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Sonja

Kiselo slatka torta

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Kore:
Umutiti 4 belanca sa 4 kašike šećera. U to dodati 4 žumanca, 3 kašike brašna i kašiku kakao praha. Peći.

Na isti način ispeći još dve kore.

Fil 1:
Višnje, šećer i vodu kuvati oko 1h. Od vode u kojoj se kuvaju višnje odvojiti 3 kutlače, sačekati da se ohladi pa umešati puding i lagano sipati u višnje muteci non stop, gotovo je kad pusti ključ.

Vreo fil sipati na kore i ostaviti da se stegne i ohladi.

Fil 2:
Šlag umutite baš baš gusto i u to dodajte pavlaku i promešajte.

Kada se višnje stegnu i ohlade, staviti koru na tacnu, pa fil sa pavlakom, drugu koru, fil sa pavlakom, treća kora treba da ostane takva da se višnje vide.

Okolo staviti šlag (ja nekada stavim i fil sa pavlakom ako ostane).

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata