C Slatka tradicija

Sastojci
300 g lomljenog keksa
200 g drobljenih oraha
150 seckanih žele-bombona
150 g suvog grožđa (iz ruma)
1 kesica C vanilin šećera
100 g seckanih suvih smokvi
100 g seckanih suvih urmi
200 g crne čokolade
250 g maslaca
250 g C šećera u prahu
oko 1 dl mleka
2 kašike ruma
Fil:
150 g maslaca
50 g šećera
50 g otopljene čokolade
Posipanje:
malo C kakaoa

Naši proizvodi
Vanilin šećer Šećer u prahu Kakao prah

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Kasato torta

Nema ko je ne voli.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 30
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Suvo grože očistite i potopite u rum da odstoji nekoliko sati. Očišćene smokve, urme i orahe naseckajte i stavite u jednu dublju posudu (možete jedan deo oraha i da sameljete).

Sve pomešajte s oceđenim suvim grožđem i naseckanim žele-bombonama. Keks izlomite i stavite u drugi duboki sud.

Prelijte ga s ono malo toplog mleka i rumom pa pomešajte. U duboku posudu stavite maslac, dodajte šećer i vanilin-šećer i mutite mikserom dok ne dobijete finu penastu masu.

Čokoladu rastopite i dodajte u maslac, mutite dok se ne sjedini. Suvo voće i keks spojte zajedno, promešajte, dodajte maslac s čokoladom i sve lepo sjedinite varjačom.

Kalup za tortu nakvasite i prekrijte najlon folijom. Smesu za kasato tortu rasporedite u kalup, pritisnite dobro kako ne bi ostale šupljine.

Prekrijte najlon folijom i stavite u frižider preko noći. Kad se ohladi i stegne, sklonite foliju i prevrnite je na tanjir za tortu.

Premažite celu toru kremom koji ste umutili od maslaca, šećera i otopljene čokolade.

Pospite kakaom samo gornju stranu torte.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata