C Slatka tradicija

Sastojci
Za patišpanj:
9 belanaca
18 kašika šećera
1 kašika brašna+malo za posipanje
100 g mlevenih oraha
1/2 kesice C praška za pecivo
ulje
Za prvi fil:
300 g šećera
1/2 šolje vode
500 g višanja (ili malina, jagoda)
2 C praška za puding od jagode ili maline
9 kašika vode
1 kesica C želatina
Za drugi fil:
9 žumanaca
250 g šećera
6 kašika brašna
500 ml mleka
250 g margarina
Za čokoladni preliv:
100 g čokolade za kuvanje
40 g margarina

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Puding sa ukusom jagode Želatin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Kapri torta

Čokoladno-voćna torta svojim ukusom osvaja i najprobirljivije ljubitelje slatkiša.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 15
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
Patišpanj:
Umutiti belanca i dodati šećer. Dodati brašno, C prašak za pecivo i mlevene orahe. Peći u nauljenom i pobrašnjenom plehu 20 minuta na 170 C.

Prvi fil:
U šerpi pomešati pola šolje vode, šećer i seckano voće. Malo prokuvati. Odvojeno pomešati C želatin i C prašak za puding sa vodom.

Smesu sa C želatinom promešati sa voćnom smesom i kuvati dok se ne zgusne. Preliti time koru i ostaviti da se hladi.

Drugi fil:
Umutiti žumanca i 125 g šećera, dodati malo mleka i brašno. U šerpi istopiti (karamelizovati) 125 g šećera i preliti mlekom, kad prokuva dodati smesu sa žumancima.

Ohladiti i umutiti sa margarinom. Drugi fil naneti preko fila od višanja.

Čokoladni preliv:
Na niskoj temperaturi otopiti čokoladu sa margarinom i time preliti tortu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ukoliko želite možete odvojiti par kašika drugog fila i njime ukrasiti tortu spolja.