C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
300 g mlevenog keksa
100 g C šećera u prahu
100 g maslaca
150- 200 ml gaziranog soka od narandže
Fil:
1 l mleka
3 C pudinga sa ukusom slatke pavlake
3 kašike C čvrstina
200 g šećera
200 g maslaca
250 g jafa keksa
300 g malina
200 g C šlaga
200 ml kisele vode

Naši proizvodi
Šećer u prahu Puding sa ukusom slatke pavlake Čvrstin Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Tatjana

Jafa torta

Najbolja voćna torta.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 30
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Prvo pripremiti fil. U 200 ml hladnog mleka razmutiti C pudinge i C čvrstin, ostatak mleka sa šećerom staviti da provri.

Kada provri, smanjiti temperaturu na srednju i nasuti smesu sa pudingom.

Kuvati 2-3 minuta dok se ne zgusne. Prekriti fil streč folijom i ostaviti da se potpuno ohladi.

U ohlađen fil postepeno dodavati kašiku po kašiku umućenog maslaca i sve dobro izmiksati.

Dok se fil hladi napraviti koru. U vanglicu nasuti mleveni keks, šećer, mlevene orahe i iseckan maslac sobne temperature.

Postepeno dodavati sok od narandže i umesiti lagano rukom dok se sastojci ne sjedine lepo.

Zatim smesu prebaciti u kalup veličine 24 ili 26 cm i rukom formirati koru, preko toga staviti nekoliko kašika fila tek da ima toliko da se jafa keks zalepi.

Preko fila ređati jafa keks tako da čokoladna strana bude okrenuta na dole.

Preko jafa keksa ravnomerno rasporediti smrznute maline koje će pustiti svoj sok, a keks će ga fino upiti.

Na maline stavite ostatak fila, kašiku po kašiku da se maline ne bi pomerale.

Umuutite C šlag sa kiselom vodom i premažite preko fila..

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Najlepša je kad odstoji neko vreme u frižideru.