C Slatka tradicija

Sastojci
Kore:
15 belanaca
15 kašika šećera
20 kašika mlevenih oraha
10 kašika mlevenih lešnika
6 kašika brašna
3 kesice C vanilin šećera
Fil:
15 žumanaca
300 g šećera
500 g putera
100 g C šećera u prahu
100 g seckanih lešnika
50 g seckanih oraha
rendana korica od jedne pomorandže
kašika jače skuvane kafe
200 g čokolade za kuvanje
C šlag 250 g (oko 6 kesica)
šaka mrvica čokoladnih

Naši proizvodi
Vanilin šećer Šećer u prahu Šlag classic

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jovanka

Interkontinental torta

Dosta izdašna, a pre svega kvalitetna. Idealna za predstojeće novogodišnje praznike.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 15
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
Kore:
Čvrsto umutiti 5 belanaca sa 5 kašika šećera i kesicom vanile. Dodati 10 kašika mlevenih oraha. Polako umešati 2 kašike prosejanog brašna. Sipati u srednji đuveč ili onaj manji pleh od rerne koji ste obložili pek papirom.Peći na 180 stepeni oko 25 minuta. Pečeno premazati sa dve kašike mleka. Pustiti da se potpuno ohlade korice i da upiju mleko. Dve korice praviti od mlevenih oraha a jednu od mlevenih lešnika.

Fil:
Od žumanaca i šećera na pari kuvati krem oko 30 minuta na srednjoj vatri. Videćete da se u toku kuvanja krem zgušnjava pa opet bude ređi i na kraju se dovoljno zgusne da ostaje trag kada provučete varjaču.

Penasto umutite puter sa šećerom u prahu i sitno narendanom koricom od jedne pomorandže. Polako dodajte ohlađen krem od žumanaca. Podelite ga tri dela.

U prvi stavite otopljenu čokoladu i odmah nafilujte jednu koricu sa orasima jer se brzo steže.

U drugi deo fila stavite seckane lešnike i orahe. Stavite preko čokoladnog fila koricu sa lešnikom koju ste namazali filom od lešnika i oraha. Stavite treću koricu i nafilujte trećim delom u koji ste umešali kašiku skuvane jače kafe.

Dosta brzo se fil steže pa budite malo brži prilikom flovanja. Preko cele torte ide C šlag ali u tankom sloju. Ne treba preterivati. Odozgo idu čokoladne mrvice. Ostavite da prenoći u frižideru pre serviranja.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata