C Slatka tradicija

Sastojci
300 g C griza
500 ml vode
300 g višanja
300 g šećera
500 ml slatke pavlake
2 kesice C želatina

Naši proizvodi
Pšenični griz Želatin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Griz torta sa višnjama

Lako se sprema, a ukus je fenomenalan!

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
U šerpu staviti vodu, šećer i višnje, promešati i kuvati dok ne provri.

Dodati C griz i kuvati uz neprekidno mešanje dok se ne zgusne.

Razliti smesu u kalup i ostaviti da se ohladi.

Razmutiti C želatin sa malo vode i lagano zagrejati.

Ulupati slatku pavlaku u čvrst šlag, dodati želatin i mutiti dok se smesa ne sjedini (želatin ne sme biti sa grudvicama).

Izvaditi smesu od višanja iz kalupa, premazati C šlagom i tortu do posluženja držati na hladnom mestu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata