C Slatka tradicija

Sastojci
Za jednu koru:
4 jaja
4 kašike šećera
4 kašike brašna
3 kašike C kakaoa
4 kašike mleka
2 kašike ulja
1/2 C praška za pecivo
Fil 1:
1,5 l mleka
4 C pudinga od čokolade
3 kašike C čvrstina
20 kašika šećera
200 g čokolade za kolače
250 g margarina
Fil 2:
1/2 l slatke pavlake
200 g mlečne čokolade
10 krem bananica

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Puding čokolada Čvrstin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Marija

Fina čokoladna torta

Fina, sočna, kremasta, topi se u ustima i uvek se traži parče više.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 25 - 30
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Kore:
Umutiti belanca sa šećerom u čvrst šne, pa mu dodati žumanca i još malo izmiksati.

Zatim dodati brašno, C kakao, mleko, ulje i C prašak za pecivo i sve to polako žicom pomešati.

Izliti u pleh 30x25 cm, koji je obložen pek papirom i peći na 180 C.

Kora je pečena kad u nju zabodete čačkalicu i kad istu izvadite i na njoj ne ostaje ništa od smese.

Peći 3 ovakve kore.

Fil 1:
1,3 l mleka i šećer staviti da proključa, a u ostatku mleka razmutiti puding i C čvrstin.

Kada mleko provri zakuvati pripremljenu smesu. Kada je kuvano u to, još vruće, dodati 200 g čokolade za kolače.

Mešati dok se ne otopi, a zatim pokriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi. U ohladjen fil dodati 250 g umućenog margarina.

Fil 2:
Umutiti 1/2 l slatke pavlake i u to dodati 200 g iseckane mlečne čokolade i 10 iseckanih krem bananica.

Redosled filovanja : kora + 1/3 fila 1 + 1/3 fila 2 i tako sve do kraja.

Odgore staviti C šlag ili po želji, a dovoljno je čvrsta i za fondan.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Samo pratite recept i sigurna sam da će Vam baš ova torta postati omiljena, jer to i zaslužuje.