C Slatka tradicija

Sastojci
Korice:
12 belanaca
12 kašika šećera
300 g mlevenih pečenih lešnika
3 kašike brašna
Fil:
12 žumanaca
5 kašika C čvrstina
500 ml mleka
2 C vanilin šećera
200 g crne čokolade
250 g maslaca
250 g C šećera u prahu
500 g C krem šlaga sa ukusom slatke pavlake
Ganaš:
200 ml slatke pavlake
200 g crne čokolade

Naši proizvodi
Čvrstin Vanilin šećer Šećer u prahu Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Gordana

Ferero torta

Preukusna torta za ljubitelje čokolade i lešnika.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
Umututi belanca sa šećerom, dodati lešnik i brašno.

Korice peći u tankim plehovima 5 minuta na 250 stepeni. Od ove mase ispeći 6-7 korica.

U vrelo mleko dodati penasto umućena žumanca i C čvrstin. Zatim dodati C vanilin šećer i mešati varjačom dok se fil ne zgusne.

U vruc fil dodati čokoladu, mešati dok se čokolada ne otopi ili ostaviti fil da se ohladi.

Umutiti maslac sa C šećerom u prahu i sastaviti sa ohlađenim filom.

Svaku koricu premazati filom, zatim umućenim C kremom sa ukusom slatke pavlake i tako dok se ne utroši sav fil i korice.

Zagrejati slatku pavlaku do vrenja i preliti čokoladu.

Mešati dok se ganaš ne prohladi i preliti tortu. Dekorisati tortu po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata