C Slatka tradicija

Sastojci
Biskvit:
3 jaja
150 g čokolade
60-70 g maslaca
4 kašike šećera
1 kašika brašna
Fil:
500 g maskarponea
2 kašike šećera
50 ml slatke pavlake
100 g crne čokolade
100 g mlečne čokolade
100 g bele čokolade
1 C vanilin šećer

Naši proizvodi
Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Dragana

Čokoladna torta u 4 boje čokolade

Desert kome se ne može odoleti.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 6
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Za biskvit čokoladu i maslac rastopiti na pari. Izmiksati žumanca i šećer pa u to umešati rastopljenu čokoladu, pa 1 kašiku brašna.

Na kraju lagano umutiti sneg od belanaca. Peći 40 min na 160 C. Kalup je 24 cm.

Svaku čokoladu posebno rastopiti na pari, a s belom rastopiti i C vanilin šećer (dodati ga kad se čokolada skoro rastopi i mešati neko vreme).

Izmiksati maskarpone i šećer i u to umešati umućenu slatku pavlaku.

Podeliti smesu na tri dela - u jedan dodati rastopljenu crnu, u jedan rastopljenu mlečnu, a u jedan rastopljenu belu čokoladu.

Premazati preko biskvita prvo crna, pa mlečna, pa bela.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata