C Slatka tradicija

Sastojci
Kore:
4 jaja
8 kašika kristal šećera
4 kašike brašna
2 kašike mleka
1 kašičica C praška za pecivo
4 kašike C kakaoa
4 kašike ulja
Fil:
500 ml slatke pavlake
400 g čokolade
Preliv:
2 kašike šećera
ruma po želji
2 kašike C kakaoa
200 ml mleka

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Kakao prah

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Dragica

Čokoladna torta

Preukusna čoko torta bez kuvanja fila i margarina.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom da bude penasto, zatim dodati ostale sastojke i pomešati lagano, sipati u podmazan pleh i ispeći koru, ponoviti postupak još jednom.

Za preliv sve prokuvati i kad se kore ohlade preliti ih.

Za fil slatku pavlaku dobro zagrejati, ali ne da provri i dodati u nju čokoladu, mešati sve dok se čokolada ne istopi i fil postane gust.

Kad se fil malo prohladi staviti koru, fil, koru, fil.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata