C Slatka tradicija

Sastojci
250 g keksa sa ukusom kakaoa
100 g rastopljenog margarina
3 kašike C šećera u prahu
50 g seckanih lešnika
malo mleka
malo ruma
1 l mleka
3 C pudinga od čokolade
8 kašika šećera
200 g čokolade
125 g margarina
100 g C šećera u prahu
250 ml slatke pavlake
1 kesica C želatina
200 g C šlaga
1 štangla čokolade
1 kašika ulja

Naši proizvodi
Šećer u prahu Puding čokolada Želatin Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Dušica

Čokoladna torta

Laka za pripremu i savršenog ukusa.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 15
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Samleti 250 g keksa, dodati 100 g rastopljenog margarina, 3 kašike C šećera u prahu, 50 g seckanih lešnika.

Zamesiti sa mešavinom mleka i ruma (ako je za decu može i sa sokom od pomorandže).

U okrugli kalup formirati koru.

Od 1 l mleka odvojiti 200 ml i razmutiti 3 kesice C pudinga od čokolade. Preostalo mleko sa 8 kašika šećera i 200 g čokolade staviti da provri. Žicom povremeno promešati.

Kada proključa dodati puding i skuvati krem.Skuvan krem prekriti folijom da se ohladi. U ohlađen fil dodati umućen 125 g margarina sa 100 g C šećera u prahu.

1 kesicu C želatina pripremiti po upustvu. Umutiti 250 ml slatke pavlake i u to dodati pripremljen želatin. Premazati preko kore.

Staviti u frižider da se stegne. Umutiti 200 g C šlaga. Otopiti 1 štanglu čokolade sa 1 kašikom ulja.

Kada se torta stegne odvojiti pažljivo obruč i polako preneti na tacnu.

Po želji dekorisati sa C šlagom i otopljenom čokoladom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Duže je držati u frižideru da se stegne, jer je lakše skinuti obruč i prebaciti na tacnu.