C Slatka tradicija

Sastojci
50 g C kakao praha
100 g smeđeg šećera
250 ml ključale vode
125 g putera (i malo za podmazivanje pleha)
150 g kristal šećera
225 g brašna
5 g C praška za pecivo
5 g C sode bikarbone
5 ml ekstrata vanile
2 jaja
Za glazuru:
125 ml vode
30 g smeđeg šećera
175 g putera
300 g čokolade za kuvanje

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Soda bikarbona

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Kristina

Čokoladna Đavolica

Torta koja ostavlja bez daha. Ne dozvolite da vas zavara ime, jer ova torta ima božanski ukus.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
Izmešajte kakao i 50 g šećera, pa dodajte vrelu vodu i ujednačite masu. Umutite penasto kristal šećer sa puterom.

U drugoj posudi izmešajte brašno, C prašak za pecivo, i C sodu bikarbonu. U umućeni puter sipajte ekstrakt vanile, dodajte jedno jaje, pa malo brašna sa dodacima, zatim drugo jaje i ostatak brašna. Neprekidno mešajte.

Spojite ovu mešavinu sa pripremljenim C kakaom sa vodom. Podelite na dva dela, sipajte u dva okrugla kalupa prečnika 20 cm, obloženih papirom i pecite oko 30 min.

Kada ih izvadite ostaviti da se hlade 5-10 min, pa izvadite da se potpuno ohlade na žici.

Pripremite glazuru:
Vodu, 2 kašike smeđeg šećera i 175 g putera otopite na tihoj vatri, a kada počne da ključa dodajte čokoladu izlomljenu. Ostavite je da odstoji jedno sat vremena, povremeno promešajte.

Filovanje: pečena kora-trećina fila-druga kora-pa ostatak fila odozgo i sa strane.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Odozgo se još može staviti C šlag krem sa ukusom čokolade, tada je zadovoljstvo potpuno.