Početna > Recepti > Recepti za torte > Čokoladna Đavolica
Sastojci
50 g C kakao praha
100 g smeđeg šećera
250 ml ključale vode
125 g putera (i malo za podmazivanje pleha)
150 g kristal šećera
225 g brašna
5 g C praška za pecivo
5 g C sode bikarbone
5 ml ekstrata vanile
2 jaja
Za glazuru:
125 ml vode
30 g smeđeg šećera
175 g putera
300 g čokolade za kuvanje
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Kristina
Vreme pripreme: > 60 minuta.
Broj porcija: 20
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.
Priprema:
Izmešajte kakao i 50 g šećera, pa dodajte vrelu vodu i ujednačite masu. Umutite penasto kristal šećer sa puterom.
U drugoj posudi izmešajte brašno, C prašak za pecivo, i C sodu bikarbonu. U umućeni puter sipajte ekstrakt vanile, dodajte jedno jaje, pa malo brašna sa dodacima, zatim drugo jaje i ostatak brašna. Neprekidno mešajte.
Spojite ovu mešavinu sa pripremljenim C kakaom sa vodom. Podelite na dva dela, sipajte u dva okrugla kalupa prečnika 20 cm, obloženih papirom i pecite oko 30 min.
Kada ih izvadite ostaviti da se hlade 5-10 min, pa izvadite da se potpuno ohlade na žici.
Pripremite glazuru:
Vodu, 2 kašike smeđeg šećera i 175 g putera otopite na tihoj vatri, a kada počne da ključa dodajte čokoladu izlomljenu. Ostavite je da odstoji jedno sat vremena, povremeno promešajte.
Filovanje: pečena kora-trećina fila-druga kora-pa ostatak fila odozgo i sa strane.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs
Odozgo se još može staviti C šlag krem sa ukusom čokolade, tada je zadovoljstvo potpuno.