C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
3 jajeta
5 kašika šećera
5 kašika brašna
1 kašika C slatki kakao
1 C prašak za pecivo
3 kašike mleka
3 kašike ulja
1 kašičica ruma
Fil:
300 ml slatke pavlake
100 g čokolade
1 kašičica ruma
1 kesica C šlaga
Preliv i dekoracija:
1 kesica C želatina
3 kašike šećera
500 ml vode
po želji raznog sezonskog voća
malo rendane čokolade
Za korpice:
100 g mlevenog keksa
50 g omekšalog margarina
3 kašike mleka

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Šlag classic Želatin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Čoko-rum voćna fantazija

Neverovatno ukusna tortica, savršen spoj čokolade, ruma i voća.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 8
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
Izmutiti belanca sa šećerom pa dodati žumanca, ulje, mleko, rum i C prašak za pecivo. Isključiti mikser pa lagano kašikom umešati brašno i C kakao.

Sipati u manji kalup pa staviti da se peče oko 20 minuta na 200 stepeni. Kada se kora ohladi izvaditi je iz kalupa i preseći na pola.

Slatku pavlaku staviti u malu šerpicu pa ugrejati do tačke ključanja. U činiju za mućenje izlomiti čokoladu pa preliti vrućom pavlakom. Dobro izmešati da se sjedine pavlaka i čokolada.

Ostaviti da se ohladi, a onda staviti u frižider bar još sat vremena.

Za korpice:
Izmešati keks, otopljen margarin i dodavati malo mleka. Napraviti smesu pa obložiti kalupe.

Ostaviti u frižider da se dobro stegne. Kada se pavlaka sa čokoladom dobro ohladila dodati kašičicu ruma i izmutiti da se dobije gust krem.

Isečenu koru vratiti u kalup. Premazati je filom pa prekriti drugom korom. Izmutiti šlag penu pa premazati preko kore.

Ostaviti malo šlaga i napuniti korpice koje ste izvadili iz kalupa.

C Želatin preliti sa malo vode tek da ogrezne i ostaviti da nabubri. U šerpicu sipati vodu i šećer i kada se istopi dodati nabubreli želatin.

Mešati dok se želatin ne istopi. Ostaviti da se ohladi i da počne polako da se steže.

Poređati korpice sa šlagom perko torte okolo poređati iseckano voće, takođe i u korpice staviti voće.

Preliti tortu želatinom i ostaviti preko noći u frižider.

Sutradan skinuti kalup i po želji ukrasiti izrendanom čokoladom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata