C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
5 jaja
10 kašika šećera
9 kašika ne prepunih brašna
50 ml mleka
50 ml ulja
4 kašike pune C kakaoa
1 C prašak za pecivo
Fil:
500 ml mleka
1 kesica C pudinga od čokolade
6 kašika šećera
100 g čokolade za kuvanje
10 g C želatina
300 ml slatke pavlake
Ganache:
200 ml slatke pavlake
150 g čokolade za kuvanje
300-400 g malina

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Puding čokolada Želatin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Čoko malina torta

Fina lagana tortica.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Kora:
Ugrejati rernu na 180 stepeni, koristi se pleh fi 26 obložen pek papirom. Cela jaja umutiti sa šećerom pa dodati ulje i mleko.

Prosejati brašno sa C praškom za pecivo i dodati u smesu od jaja, dodati C kakao i ručno izmešati u kompaktnu smesu.

Peći oko 25 minuta.Ispečeno prekriti alu folijom i da se malo ohladi. Ohlađen biskvit preseći na pola.

Fil:
Odvojiti 1 dl mleka i umutiti puding, ostatak mleka dodati u šerpu pa staviti da kuva. U puding dodati 6 kašika šećera, i zakuvati puding.

U skuvan puding dodati odmah 100 g čokolade da se otopi. C želatin razmutiti sa 3 kašike vode kad nabubri dodati u vruć fil i lepo izmešati.

Ostaviti da se ohladi. Umutiti slatku pavlaku pa pomešati sa ohlađenim filom i lepo izraditi.

Ganache:
Ugrejati slatku pavlaku i preliti preko čokolade, energično mešati da se dobro otopi i ne ostanu komadići čokolade, ostaviti da se ohladi.

Na prvu koru stavimo deo malina, pa preko njih 3 fila pa koru i lagano pritisnuti. Ostatkom fila namazati oko torte i odozgo staviti.

Preliti ganache glazurom i ostaviti da se stegne malo i ukrasiti po kojom malinom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata