C Slatka tradicija

Sastojci
300 g mlevenog keksa
5 kašika mleka
180 g margarina
1 C Vanilin šećer
Fil:
450 g sitnog sira
1 krem fix
1 C vanilin šećer
50 ml vode
1 C želatin providni (10 g)
500 ml biljne pavlake
220 g C šećera u prahu
Voćni fil:
450 g crvenog voća
100 ml vode
1 C želatin providni (10 g)
50 ml vode za želatin
4 kašike šećera
1 C vanilin šećer

Naši proizvodi
Vanilin šećer Želatin Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Nataša

Cheesecake

Najbolja osvežavajuća letnja poslastica bilo sa jagodama ili malinama.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Voće kuvati sa vodom i šećerom i C vanilin šećer oko 10 min.

Jedan želatin takođe ostaviti da nabubri 10 min u vodi, istopiti ga (ne sme da provri) i dodati u voće koje ste skinuli sa vatre.

Ostaviti da se ohladi. Istopiti margarin i umutiti mikserom sa keksom i mlekom i C vanilin šećer.

Smesu prstima ili kašikom utisnite u okrugli kalup (prečnika 26 cm). Ostaviti u frižider da se stegne dok mutite beli fil.

Umutiti slatku pavlaku i dodati krem fix. U tu smesu dodati sir, C vanilin šećer i C šećer u prahu.

Želatin ostavite da nabubri 10 min i zatim ga zagrejte tek toliko da se istopi (nikako da provri).

Pomešati ga sa malo ove bele smese, a zatim dodati u beli fil i još jednom sve izmiksati.

Staviti ga preko kore od keksa. Kada se crveni fil ohladio, rasporedite ga lagano preko belog fila.

Ostaviti u frižideru da se dobro ohladi, u kalupu. Pred služenje skinuti pažljivo kalup.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata