C Slatka tradicija

Sastojci
Piškota:
9 belanaca
9 kašika šećera
9 kašika brašna
1 C prašak za pecivo
Fil 1:
300 ml mleka
1 C puding od vanile
3 kašike brašna
5 kašika šećera
Fil 2:
300 ml mleka
1 C puding od čokolade (po želji)
3 kašike brašna
5 kašika šećera
Ostalo:
9 žumanaca
250 g šećera
1,5 margarin (375 g)
2 C šlag krema

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina Puding čokolada Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

C puding torta

Fina, lagana i kremasta torta, laka za pripremu i divnog ukusa!

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 30-40
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Za piškotu belanca dobro izraditi i polako dodavati šećer, kada se dobro umutilo dodati brašno i C prašak za pecivo, zatim izliti u pleh i peći 15 minuta na 170 stepeni.

Dok se piškota hladi umutiti filove.

Oba fila praviti po istom postupku, razmutiti brašno, C šećer i prah puding sa 4 kašike mleka, (izdvojenog od 3 dcl), ostatak mleka staviti da prokuva i u ključalo mleko sipati prethodno razmućenu smesu! Oba fila napraviti po istom postupku i ostaviti da se ohlade.

Dok se filovi hlade umutiti žumanca (koja su nam ostala od piškote) sa šećerom na pari. Kada se skuva, prohladiti i zatim dodati margarin.

Dobijenu smesu podeliti na dva dela, jedan deo ubaciti u fil 1, a drugi deo ubaciti u fil 2.

Završni deo: piškotu nafilovati prvo sa filom 1, pa preko toga fil 2 i na kraju izmutiti 2 C šlag krema kojim se torta nafiluje i dekorisati po želji.

Komentari potrošača:

25.04.2019
Izgleda da je super, a koliki pleh treba da bude za koru? Hvala?

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ukoliko želite da torta bude viša, podelite piškotu na dva dela, samim tim i filove i filovati na isti način.