C Slatka tradicija

Sastojci
1 l mleka
1 kesica C pudinga od vanile
1 kesica C pudinga od čokolade
2 kašike C čvrstina
8 kašika šećera
230 g margarina
100 g crne čokolade
100 g bele čokolade
400 g četvrtastog keksa
malo kafe
Za dekoraciju:
C beli šlag
C čokoladni šlag

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Puding čokolada Čvrstin Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake Šlag krem sa ukusom čokolade

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Sandra

Brza čoko keks torta

Za one koji vole slatkiše, ali ne žele da im njihova priprema oduzima mnogo vremena.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 15
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
U pola litra mleka zajedno sa 4 kašike šećera i kašikom C čvrstina skuvati na uobičajen način C puding od vanile.

U preostalih pola litra mleka na isti način skuvati C puding od čokolade. U vrele pudinge odmah dodati čokoladu (u čokoladni dodati crnu, a u puding od vanile belu čokoladu).

Mešati dok se čokolada ne otopi i masa ne izjednači. Svaki prekriti providnom folijom i ostaviti da se sasvim ohladi.

Ohlađeni puding od vanile penasto umutiti sa 100 g margarina. Puding od čokolade umutiti sa preostalim margarinom.

Činiju u obliku polulopte obložiti providnom folijom. Keks blago potapati u ohlađenu kafu, pa njime obložiti sa svih strana dno i zidove posude.

Preko rasporediti malo svetlog fila. Zatim staviti ponovo red keksa potopljenog u kafu, pa tamni fil- keks, a onda svetli fil.

Postupak ponavljati dok se ne dođe do vrha posude. Odvojiti malo fila za premazivanje cele torte.

Činiju odložiti na nekoliko sati u frižider. Zatim izvrnuti na tacnu, pažljivo skloniti činiju uz pomoć folije i premazati odvojenim filom.

Ukrasiti belim i C čokoladnim šlagom, pa odložiti u frižider da sve sve lepo sjedini.

Nakon nekoliko sati, seći i služiti, a najbolje je da torta ipak prenoći pre služenja.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata