C Slatka tradicija

Sastojci
Kore:
9 žumanaca
180 g šećera
180 g maslaca
180 g crne čokolade za kuvanje
200 g prženih mlevenih lešnika
50 g mlevenih keksića
70 ml ruma
1 kašičica C praška za pecivo
cimet
1 C vanilin šećer
9 belanaca + malo soli + kašičica limunovog soka
Preliv za kore:
300 ml mleka
100 ml mešanog ruma i čoko likera
2 kašike praha čoko napitka po želji
1 kašičica C Vanilin šećera
Fil:
600 ml pavlake za kuvanje
600 ml mleka
100 ml čoko likera
150 g crne čokolade za kuvanje
100 g bele čokolade za kuvanje
3 C pudinga od čokolade
100 g C čvrstina
150 g šećera
125 g maslaca
2 čaše (400 ml) slatke pavlake
1 C želatin
Glazura:
400 g crne čokolade za kuvanje
500 ml slatke pavlake

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Vanilin šećer Puding čokolada Čvrstin Želatin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Bomba od čokolade i ruma

Fantazija ukusa, idelan spoj čokolade i ruma.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
Prvo se skuva fil: u pola mleka umešati šećer, C čvrstin i C pudinge.

U pavlaci za kuvanje, likeru i ostatku mleka rastopiti rastopiti čokolade pa dodati puding i skuvati gusti fil.

Prebaciti u veću posudu prekriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi.

Preliv:
Zakuvati sve sastojke i ostaviti da se ohlade.

Natopiti mleveni keks u rum, otopiti maslac i čokoladu, prohladiti malo.

Penasto umutiti žumanca sa šećerom i C vanilinim šećerom, dodati u istopljeni maslac i mešati kašikom, dodajući kekse i lešnike i na kraju C prašak za pecivo i cimet.

Umutiti sneg od belanaca sa prstohvatom soli, dodati limunov sok i mutiti dok ne postane sjajan i gust. Polako ga umešati u smesu od žumanaca.

Podeliti na 3 dela i peći u okruglom plehu fi 26 prekriven sa pek papirom. Peći 20 minuta na 165 stepeni.

Umutiti penasto maslac i dodati u čoko kremu. C želatin pripremiti po uputstvu i umiksati u fil. Istući slatku pavlaku i dodati polako na kraju i fil. Ostaviti malo da se namaže oko torte i odozgo.

Namočiti kore pre filovanja pa ređati redom. Ostaviti da se hladi.

Glazura:
Zagrejati slatku pavlaku da ne proključa pa preliti preko izlomljene čokolade, ostaviti par minuta pa lepo izmešati da se dobije gusta masa, malo da se prohladi pa se može preliti preko torte, ili da se potpuno ohladi da bude gušća glazura.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata