C Slatka tradicija

Sastojci
200 ml ulja
200 ml kisele vode
1 C suvi kvasac
1 kašičica soli
1/2 kašičice šećera
brašno po potrebi
500 g šampinjona
300 g crnog luka
začin po potrebi
biber po potrebi
kečap i susam po potrebi

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Posne štanglice sa pečurkama

Lepo hladno predjelo.

Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Zamesiti 200 ml ulja, 200 ml kisele vode, 1 kesicu C suvog kvasca, 1 kašičica soli, 1/2 kašičica šećera, brašna po ootrebi.

Podeliti testo na 3 jednaka dela prekriti streč folijom i ostaviti da idstoji 15 minuta.

Za to vreme pripremiti fil: prodinstati 300 g luka sa 500 g seckanih šampinjona. Kada je gotovo dodati začina po ukusu i biber po ukusu.

Rastanjiti prvu koru staviti je u pouljani pleh, premazati je kečapom i rasporediti 1/2 polovinu fila sa pečurkama.

Potim rastanjiti drugu koru, opet premazati kečapom i staviti preostali fil sa pečurkama.

Rastanjiti treću koru, staviti je preko fila sa pečurkama, premazati kečapom i posuti gusto susamom.

Ispeći i kada se potpuno ohladi oseći na štanglice .

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Jako je praktično za porodična slavlja i okupljanja.