C Slatka tradicija

Sastojci
500 ml tople vode
100 ml ulja
2 kašike šećera
1 kašika soli
1 C suvi kvasac
1 C prašak za pecivo
1 kg brašna (po potrebi i više)
posni majonez
susam
1 otopljeni margarim

Naši proizvodi
Suvi kvasac Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Posne kiflice

Veoma ukusne i mekane su i narednog dana.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 64
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
Zamesiti 500 ml tople vode sa 100 ml ulja, 1 kašikom soli, 2 kašike šećera, 1 kesicom C suvog kvasca i 1 kesicom C praška za pecivo i 1 kg brašna.

Zamesiti testo i praviti kiflice.

Gotove kiflice premazati posnim majonezom i posuti susamom.

Ostaviti sa odmaraju 40 - 60 minuta, pa zatim peći.

Pečene kiflice izvaditi iz rerne i preliti svaku kiflicu sa kašičicom prethodno otopljenim margarinom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Margarin je potrebno otopiti do ključanja i prelivati svaku kiflicu kašičicom margarina.
I kiflice i margarin je poželjno da budu vrući.