C Slatka tradicija

Sastojci
500 g kora za pitu
5 jaja
100 g brašna
soli
voda
ulje
100 g prezli
300 ml mleka
400 g sitnog sira
1 C prašak za pecivo

Naši proizvodi
Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Pohovane kiflice od kora

Ove kiflice su neobčne, zato sto se prave od kora, a ne od testa.

Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
Kore podeliti na 4 jednaka dela. U dublji sud pomešati 3 umućena jaja sa sirom i posoliti po ukusu.

U drugoj posudi pomešati C prašak za pecivo, mleko, malo ulja.

Na radnu površinu staviti jednu koru, premazati je mešavinom mleka i C praška za pecivo, preko staviti još dve premazane kore, te na kraju prekriti četvrtom.

Kroz sredinu kora dijagonalno preseći da se dobiju dva velika trougla. Potom seći od ta dva trougla manje trougliće.

Na svaki naneti po malo fila i urolati.

Svaku kiflicu premazati ovlaš vodom, uvaljati u brašno, umućena jaja, prezle i pržiti u vrelom ulju.

Postupak ponoviti i sa ostalim korama.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata