C Slatka tradicija

Sastojci
250 ml mleka
1 kašika C suvog kvasca
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
1 jaje
1 belance
4 kašike ulja
550 g brašna
Za premazivanje:
1 žumance
1 kašika ulja
1 kašika mleka
semenke lana i susama

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Violeta

Pogača bela rada

Prelepa pogača.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 6
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
U mlako mleko staviti šećer i C suvi kvasac, da stane 5 minuta pa dodati 1 jaje, belance, ulje i brašno.

Zamesiti tresto, izraditi i ostaviti da nadolazi.

Testo kad nadođe izraditi ga i podeliti na 4 dela. Svaki deo testa od 3 dela podeliti na 3 kuglice, ukupno imamo 9 kuglica. Četvrti deo testa ostaviti za kasnije.

Devet kuglica poredjati na dno kalupa sa obručem prethodno podmazan puterom. Jednu lopticu testa unutra kalupa a 8 loptica okolo kalupa.

Četvrti deo testa što smo ostavili po strani podeliti na 2 dela i oba dela razvaljati u krug od 15 cm. Iseći krugove testa na 8 trouglova.

Trouglove od 1 kruga staviti na loptice testa ivica trougla da je vani do oboda kalupa.

Od drugog testa trouglove ređati izmedju 2 loptice testa donji širi deo trougla malo skupiti pre nego što stavimo izmedju loptica testa.

Kad složimo pogaču obod kalupa prečnika 24 cm premazati puterom i staviti, uklopiti dno kalupa gde smo redjali testo.

Umutiti 1 žumance sa 1 kašikom ulja i 1 kašikom mleka, premazati pogaču, sredinu posuti lanom a latice susamom, ostaviti da stane 40 minuta i peći na 170 stepeni 35-40 minuta.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata