C Slatka tradicija

Sastojci
2 jaja
200 ml jogurta
80 g oštrog brašna (može i glatko)
30 g kukuruznog brašna
60 g palente
30 g C Pšeničnog griza
80 ml suncokretovog ulja
1 kesica C Praška za pecivo
pola kašičice soli
100 - 150 g sira isečenog na kockice
susam, lan, suncokret...

Naši proizvodi
Pšenični griz Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Blog Vegetarijanka u kuhinji

Kukuruzni mafini sa sirom (Projice)

Mekani i ukusni kukuruzni mafini, odlični za doručak ili večeru!

Vreme pripreme: 30 - 60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
U većoj posudi pomešati obe vrste brašna, palentu, C Pšenični griz, C Prašak za pecivo i so.

U drugoj posudi umutiti jaja, dodati ulje i lepo sjediniti.

Potom dodati jogurt, opet sjediniti, a onda postepeno dodavati sadržaj iz prve posude. Na kraju dodati i sir isečen na kockice.

Smesu ne treba preterano mešati, već tek toliko da se sastojci sjedine. Pripremiti kalup za mafine.

U svaki otvor staviti papirnu korpicu za pečenje i u njih uliti dobijenu smesu. Ima je tačno za 12 mafina.

Svaki mafin posuti semenkama po želji.

Peći u rerni zagrejanoj na 180°C 10-15 minuta, odnosno, dok ne dobiju zlatnu boju.

Kod mene se sve nekako ispeče brže nego što je to navedeno u receptima. :)

Pečene mafine ostaviti da se prohlade u kalupu 10-ak minuta, a podom ih izvaditi.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs