C Slatka tradicija

Sastojci
500 do 600 g mekog brašna
1 kašika suvog C kvasca
200 ml mleka
100 ml jogurta
2 jajeta
po ukusu soli
1 kašičica šećera
50 ml ulja+za prženje slanine
1 teglica od rena pesto sosa
200 g abc krem sira
50 g slanine
po potrebi margarina dobro jutro
po želji susama
po želji kima

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Olivera

Kiflice sa sirom, pestom i slaninom

Meke kao pamuk i veoma ukusne.

Vreme pripreme: 90 minuta. Broj porcija: 15
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
U mlako mleko staviti kvasac i šećer i ostaviti da odstoji 5 minuta.

Brašno prosejati, posoliti, promešati, pa u vanglu staviti polovinu brašna, kvasac, jogurt i 1 jaje sobne temperature, 50 ml ulja, sve izmešati varjačom, pa sa ostatkom brašna umesiti srednje tvrdo testo. Pokriti i ostaviti da se duplira.

Slaninu iseckati i propržiti na malo ulja. Ostaviti da se prohladi, pa pomešati sa pesto sosom i krem sirom.

Nadošlo testo premesiti, pa razviti u krug. Iseći na trouglove i filovati ih punom kašičicom nadeva od slanine, sira i pesto sosa.

Kiflice prvo saviti sa strane, a zatim ih urolati. Prvo ih blago premazati uljem koje je slanina pustila tokom prženja, zatim umućenim jajetom, pa na svaku staviti po malo margarina i postuti kimom i susamom.

Ostaviti ih da odstoje 15-ak minuta dok se rerna zagreje na 220 stepeni C.

U pleh staviti papir za pečenje, na njega poređati kiflice i peći ih dok ne porumene.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs