C Slatka tradicija

Sastojci
1 kg brašna
500 ml mleka
1 C kvasac
1 kašičica šećera
2 kašičice soli
2 žumanca
1 šoljica zejtina
250 g margarina
Fil:
1 belance
1 žumance
150 g sira

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Kiflice sa sirom

Najbolje kiflice, omiljene, ukusne, meke i sočne.

Vreme pripreme: 60 minuta. Broj porcija: 30
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
Mleko, kašičicu šećera, so i kvasac zamesiti gušće, nego za palačinke.

Kad naraste dodati 2 žumanca, šoljicu zejtina i brašno.

Zamesiti ga da bude mekše. Zatim ga podeliti na 8 delova.

Od svakog dela napraviti loptice da narastu.

Zatim razviti oklagijom i podeliti na 8 delova, filovati belancetom i sirom, i uviti kiflice, i ređati u pleh.

Premazati svaku žumancetom i između kiflica stavljati komadiće margarina.

Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata