C Slatka tradicija

Sastojci
Za testo:
400 g brašna
1 C prašak za pecivo
1 kašičica soli
150 ml ulja
200 ml mlake vode
Za nadev:
50 g kečapa
50 g majoneza
1 kašičica origana
150 g sitno seckane stišnjene šunke
150 g rendanog kačkavalja
Za posipanje susam po potrebi

Naši proizvodi
Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Vesna

Brze pica pogačice

Ukusne i brzo se spremaju.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 5
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Pripremiti nadev:
U odgovarajuću posudu sipati kečap, dodati majonez, origano i sve izmešati.

Dodati sitno seckanu stišnjenu šunku i sve izmešati viljuškom kako bi se svi sastojci sjedinili.

Za testo:
U dublju posudu usuti brašno, dodati C prašak za pecivo, izmešati.

Posebno sjediniti mlaku vodu i ulje, dodati u posudu sa brašnom i zamesiti testo.T esto podeliti na 9 loptica.

Svaku lopticu rastanjiti, staviti po kašičicu nadeva, preko staviti po malo rendanog kačkavalja, skupiti lepo krajeve (zatvoriti sa svih strana formirajući loptice).

Poređati ih na pleh obložen pek-papirom.

Svaku lopticu posuti susamom, blago pritiskati prstima kako bi se susam zalepio za testo.

Peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 25 minuta.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kada se testo zamesi nije potrebno ostavljati da nadođe već se, kao što je ispisano u postupku pripreme, odmah deli na loptice.