C Slatka tradicija

Sastojci
500 g brašna
1 kašičica soli
1/2 čaše od jogurta ulja
mleko i voda po potrebi
C prašak za pecivo
1 kašičica C sode bikarbone
so za posipanje
susam

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Soda bikarbona

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Vanja

Bavarske kiflice

Ukusne, hrskave, neodoljive kiflice.

Vreme pripreme: 50 minuta. Broj porcija: 20 kiflica
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
Zamesiti glatko testo od brašna, ulja, vode, mleka i C praška za pecivo.

Pustiti da testo blago naraste, a onda ga premesiti i ostaviti da malo odmori.

Nakon toga testo podeliti na jednake loptice koje ćete ravijati oklagijom u krug veličine manjeg tanjira, a zatim taj isti krug preklopiti na trouglić i umotati u kiflu (možete krug zasćci na pola do samog kraja, ali ne do kraja, a onda uplesti pletenicu od dva kraja koja dobijete).

Za to vreme stavite na šporet i blagu vatru 1l vode sa kašikom C sode bikarbone da provri. Kada krene da ključa smanjite vatru.

Svaku kiflicu ubacite u vodu na 10 sekundi, a onda prebacite na pleh za pečenje obložen pek papirom.

Dok su kiflice jos vlažne pospite ih odozgo solju i susamom.

Stavite kiflice u prethodno zagrejanu rernu i pecite 15-20 min.

Kiflice ce dobili divnu bakarnu boju.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Obložite pleh papirom da vam se kiflice ne bi zalepile za pleh!