burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Voćni pišinger

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Sastojci

1 pakovanje C oblande

Fil:

1 pomorandža

1 limun

300 g šećera

100 ml vode

300 g suvih smokava

150 g suvih šljiva

150 g suvog grožđa

250 g oraha

2 kašike meda

2 kašike slatka po izboru

Glazura:

1 pomorandža

250 g C šećera u prahu

2 kašike ulja

50 ml vode

Voćni pišinger

Opis recepta

Jednu dobro opranu pomorandžu staviti u zamrzivač 24 sata pre pripreme kolača.

Naseckati sitno suve smokve, suve šljive i po potrebi suvo grožđe ako je krupno.

Suvo grožđe preliti vrelom vodom da se raskravi.

Zaleđenu pomorandžu (koja je odstojala u zamrzivaču bar preko noći) narendati sa sve korom.

Orahe krupno samleti ili naseckati. Iscediti sok od jednog limuna.

Ušpinovati 300 g šećera sa 100 ml vode (da se sav šećer lepo otopi i ujednači i postane lepljiv ali da ne bude pregust).

U ušpinovan šećer prvo dodati narendanu pomorandžu, pa sok od limuna, naseckano suvo voće (oceđeno suvo grožđe), orahe i na kraju slatko i med. Sve dobro izmešati.

Fil podeliti na 4 dela i filovati sve oblande osim zadnje, pete. Na poslednju, nenafilovanu oblandu, staviti dasku i nešto teško da se oblande stegnu i slepe. Ostaviti da prenoće tako pritisnute.

Priprema glazure:
Pomešati C šećer u prahu sa sokom od pomorandže i uljem i preliti sa 50 ml vrele vode i staviti da se ušpinuje.

Kratko prohlađenom glazurom nafilovati oblandu odozgo.

Ostaviti oblandu da se glazura prohladi i stegne pa seći na štanglice.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Voćni pišinger

Opis recepta

Jednu dobro opranu pomorandžu staviti u zamrzivač 24 sata pre pripreme kolača.

Naseckati sitno suve smokve, suve šljive i po potrebi suvo grožđe ako je krupno.

Suvo grožđe preliti vrelom vodom da se raskravi.

Zaleđenu pomorandžu (koja je odstojala u zamrzivaču bar preko noći) narendati sa sve korom.

Orahe krupno samleti ili naseckati. Iscediti sok od jednog limuna.

Ušpinovati 300 g šećera sa 100 ml vode (da se sav šećer lepo otopi i ujednači i postane lepljiv ali da ne bude pregust).

U ušpinovan šećer prvo dodati narendanu pomorandžu, pa sok od limuna, naseckano suvo voće (oceđeno suvo grožđe), orahe i na kraju slatko i med. Sve dobro izmešati.

Fil podeliti na 4 dela i filovati sve oblande osim zadnje, pete. Na poslednju, nenafilovanu oblandu, staviti dasku i nešto teško da se oblande stegnu i slepe. Ostaviti da prenoće tako pritisnute.

Priprema glazure:
Pomešati C šećer u prahu sa sokom od pomorandže i uljem i preliti sa 50 ml vrele vode i staviti da se ušpinuje.

Kratko prohlađenom glazurom nafilovati oblandu odozgo.

Ostaviti oblandu da se glazura prohladi i stegne pa seći na štanglice.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Voćne torte i
kolači"

Pošalji recept