burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Starinske karamel oblande

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Sastojci

1 pakovanje C oblandi

2 l mleka

800 g šećera

150 g mlevenih oraha

150 g putera

2 kesice C vanilin šećera

Starinske karamel oblande

Opis recepta

U šerpu sipati mleko i dodati šećer. Kuvati na tihoj vatri uz povremeno mešanje.

Budite strpljivi jer proces kuvanja karamela traje dugo, a ako povećate temperaturu karamel će zagoreti.

Kuvati u šerpi većeg prečnika, jer se tada lakše odredi kada je željena gustina.

Pazite da ne preterate sa gustinom, jer se u tom slučaju fil ušećeri prilikom hlađenja.

Karamel je gotov kada se količina drastično smanji, masa zgusne i dobije lepu karamel boju.

Sklonite sa šporeta i u vruće dodajte orahe i puter, sve lepo izmešati da se puter otopi i dobije ujednačena masa.

Pred kraj dodati C vanilin šećer.

Toplim karamelom filovati veliko pakovanje oblandi, pokriti papirom i pritisnuti teškim predmetom.

Ostaviti da odstoji nekoliko sati.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Starinske karamel oblande

Opis recepta

U šerpu sipati mleko i dodati šećer. Kuvati na tihoj vatri uz povremeno mešanje.

Budite strpljivi jer proces kuvanja karamela traje dugo, a ako povećate temperaturu karamel će zagoreti.

Kuvati u šerpi većeg prečnika, jer se tada lakše odredi kada je željena gustina.

Pazite da ne preterate sa gustinom, jer se u tom slučaju fil ušećeri prilikom hlađenja.

Karamel je gotov kada se količina drastično smanji, masa zgusne i dobije lepu karamel boju.

Sklonite sa šporeta i u vruće dodajte orahe i puter, sve lepo izmešati da se puter otopi i dobije ujednačena masa.

Pred kraj dodati C vanilin šećer.

Toplim karamelom filovati veliko pakovanje oblandi, pokriti papirom i pritisnuti teškim predmetom.

Ostaviti da odstoji nekoliko sati.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Voćne torte i
kolači"

Pošalji recept