burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Sedmo nebo oblanda

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Sastojci

2 lista C oblande

6 belanaca

28 kašika šećera

200 g mlevenih oraha

6 žumanaca

100 g čokolade za kuvanje

200 g maslaca

Sedmo nebo oblanda

Opis recepta

Za jednu koru:
3 belanca i 9 kašika šećera umutiti u čvrst sneg. Mutite tako što odmah polako u belanca sipate šećer neprestano muteći mikserom najvećom brzinom.

Kada se belanca umute dodavati 100 g mlevenih oraha lagano ručno mešajući.

Rasporediti smesu na list oblatne sa grube strane. Oblanda treba da je na ravnom plehu.

Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 150 stepeni oko 20 minuta u zavisnosti od rerrne.

Čim se ispeče, koru preseći na dva dela.

Ponoviti postupak i sa drugom korom tako da se dobiju 4 kore.

Fil:
Dobro umutiti žumanca i šećer, da udvostruči masu i dobiju svetlo žutu boju, pa staviti na paru da se kuva. Dodati čokoladu i kuvati desetak minuta sve zajedno na pari uz često mešanje.

Kada se ohladi sjediniti sa penasto umućenim maslacem. Ostaviti neko vreme u frižider da se fil stegne.

Filovati tako da dole bude oblanda, poslednju koru obrnuti tako da oblanda bude gore ako želite staviti glazuru. Ako ne, ređati sve kore na isti način, ostaviti malo fila za gornji poslednji sloj i kolač posuti mlevenim orasima.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Sedmo nebo oblanda

Opis recepta

Za jednu koru:
3 belanca i 9 kašika šećera umutiti u čvrst sneg. Mutite tako što odmah polako u belanca sipate šećer neprestano muteći mikserom najvećom brzinom.

Kada se belanca umute dodavati 100 g mlevenih oraha lagano ručno mešajući.

Rasporediti smesu na list oblatne sa grube strane. Oblanda treba da je na ravnom plehu.

Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 150 stepeni oko 20 minuta u zavisnosti od rerrne.

Čim se ispeče, koru preseći na dva dela.

Ponoviti postupak i sa drugom korom tako da se dobiju 4 kore.

Fil:
Dobro umutiti žumanca i šećer, da udvostruči masu i dobiju svetlo žutu boju, pa staviti na paru da se kuva. Dodati čokoladu i kuvati desetak minuta sve zajedno na pari uz često mešanje.

Kada se ohladi sjediniti sa penasto umućenim maslacem. Ostaviti neko vreme u frižider da se fil stegne.

Filovati tako da dole bude oblanda, poslednju koru obrnuti tako da oblanda bude gore ako želite staviti glazuru. Ako ne, ređati sve kore na isti način, ostaviti malo fila za gornji poslednji sloj i kolač posuti mlevenim orasima.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Voćne torte i
kolači"

Pošalji recept