burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Srednje

broj porcija30

Sedmo nebo oblanda

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
30

Sastojci

Za orah koru:

4 komad belanceta

1 prstohvat soli

50 g šećera

150 g mlevenih oraha

2 ravne kašika oštrog brašna

1 list komad C Oblande

Za kokos koru:

4 komad belanceta

1 prstohvat soli

50 g šećera

100 g C Kokosovo brašno

2 ravne kašika oštrog brašna

1 list komad C Oblande

Za čokoladni fil:

8 komad žumanaca

100 g šećera

2 kesica C Vanilin šećer

100 g ćokolade za kuvanje

250 g maslava

Za glazuru

150 g čokolade za kuvanje

3 kašika ulja

Sedmo nebo oblanda

Savršen spoj hrskave oblande i kremastog punjenja.

Koraci pripreme

Orah kora

Odvojite belanca od žumanaca. U posudu sa belancima dodajte prstohvat soli pa mikserom umutite čvrst sneg uz postepeno dodavanje šećera. Na kraju dodajte mlevene orahe pomešane sa brašnom i špatulom lagano sjedinite.
Na veliki pleh od rerne stavite jedan list oblande dimenzije 35x27 cm, sa većim kockicama okrenutim prema gore, pa rasporedite smesu preko njega i špatulom poravnajte. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15 minuta dok kora blago ne porumeni.

Kokos kora

Odvojite belanca od žumanaca. U posudu sa belancima dodajte prstohvat soli i mikserom umutite malo mekši sneg uz postepeno dodavanje šećera. Na kraju dodajte kokos pomešan sa brašnom i špatulom ručno sjedinite.
Smesu rasporedite preko drugog lista oblande sa većim kockicama okrenutim prema gore, poravnajte i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, oko 12 minuta dok ivice kore blago ne porumene. Napomena: Kokos kora biće malo čvršća od orah kore.

Čokoladni fil

Žumanca stavite u odgovarajuću šerpu pogodnu za kuvanje na pari, dodajte šećer i vanilin šećer pa žicom dobro promešajte. Stavite na drugi lonac sa ključalom vodom, pazeći da se dno šerpe ne dodiruje sa vodom i kuvajte na pari 10-ak minuta sve vreme mešajući žicom dok se žumanca ne zgusnu.
Potom dodajte čokoladu izlomljenu na kocke i mešajte još 2-3 minuta dok se ne otopi. Fil skinite sa pare i prohladite na sobnoj temperaturi.
U prohlađen mlak fil dodajte komad po komad omekšalog maslaca i umutite mikserom u gladak i penast fil. Po potrebi ga stavite malo u frižider da se stegne pre filovanja.

Filovanje

Stavite na tacnu orah koru i nanesite čokoladni fil svugde ravnomerno. Poklopite kokos korom tako da je okrenete da oblanda bude gornja strana. Kolač opteretite nekom težinom, npr. daskom za sečenje da se dobro zalepi i izravna. Stavite u frižider da se ohladi i stegne nekoliko sati a najbolje preko noći.

Glazura

Otopite u šerpici čokoladu izlomljenu na kocke sa uljem na najmanjoj vatri. Malo prohladite i prelijte preko oblande. Kolač protresite da se glazura lepo ravnomerno rasporedi i vratite ga u frižider da se čokolada stegne.
Kolač secite skalpelom ili oštrim tankim nožem na štanglice željene veličine.

Naši proizvodi

Sedmo nebo oblanda

Savršen spoj hrskave oblande i kremastog punjenja.

Koraci pripreme

Orah kora

Odvojite belanca od žumanaca. U posudu sa belancima dodajte prstohvat soli pa mikserom umutite čvrst sneg uz postepeno dodavanje šećera. Na kraju dodajte mlevene orahe pomešane sa brašnom i špatulom lagano sjedinite.
Na veliki pleh od rerne stavite jedan list oblande dimenzije 35x27 cm, sa većim kockicama okrenutim prema gore, pa rasporedite smesu preko njega i špatulom poravnajte. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15 minuta dok kora blago ne porumeni.

Kokos kora

Odvojite belanca od žumanaca. U posudu sa belancima dodajte prstohvat soli i mikserom umutite malo mekši sneg uz postepeno dodavanje šećera. Na kraju dodajte kokos pomešan sa brašnom i špatulom ručno sjedinite.
Smesu rasporedite preko drugog lista oblande sa većim kockicama okrenutim prema gore, poravnajte i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, oko 12 minuta dok ivice kore blago ne porumene. Napomena: Kokos kora biće malo čvršća od orah kore.

Čokoladni fil

Žumanca stavite u odgovarajuću šerpu pogodnu za kuvanje na pari, dodajte šećer i vanilin šećer pa žicom dobro promešajte. Stavite na drugi lonac sa ključalom vodom, pazeći da se dno šerpe ne dodiruje sa vodom i kuvajte na pari 10-ak minuta sve vreme mešajući žicom dok se žumanca ne zgusnu.
Potom dodajte čokoladu izlomljenu na kocke i mešajte još 2-3 minuta dok se ne otopi. Fil skinite sa pare i prohladite na sobnoj temperaturi.
U prohlađen mlak fil dodajte komad po komad omekšalog maslaca i umutite mikserom u gladak i penast fil. Po potrebi ga stavite malo u frižider da se stegne pre filovanja.

Filovanje

Stavite na tacnu orah koru i nanesite čokoladni fil svugde ravnomerno. Poklopite kokos korom tako da je okrenete da oblanda bude gornja strana. Kolač opteretite nekom težinom, npr. daskom za sečenje da se dobro zalepi i izravna. Stavite u frižider da se ohladi i stegne nekoliko sati a najbolje preko noći.

Glazura

Otopite u šerpici čokoladu izlomljenu na kocke sa uljem na najmanjoj vatri. Malo prohladite i prelijte preko oblande. Kolač protresite da se glazura lepo ravnomerno rasporedi i vratite ga u frižider da se čokolada stegne.
Kolač secite skalpelom ili oštrim tankim nožem na štanglice željene veličine.

Autor

C Slatka Tradicija
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Uskršnje poslastice"

Pošalji recept