C Slatka tradicija

Sastojci
Sastojci za karamel keks:
100 g šećera
175 ml mleka ili vode
100 g mlevenog keksa
Sastojci za rafaelo premaz:
3 kašike vode
60 g šećera
100 g putera
100 g mleka u prahu
50 g kokosa
1 list C oblande

Naši proizvodi
Oblande Kokosovo brašno

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Rolat sa karamel keksom i kokosom

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
U manju šerpicu staviti šećer da se istopi na nižoj temperaturi dok ne dobije lepu karamel boju, dodati mleko (umesto mleka može i voda) kuvati dok se istopljeni karamel sasvim ne istopi dodati mleveni keks i mešati dok se sve lepo ne sjedini.

Drugi fil:
Staviti u posudu šećer, puter i vodu na blago da se otopi.

Skloniti sa šporeta i dodati pomešan kokos i mleko u prahu dobro i brzo mešati da ne ostanu grudvice.

Oblandu pokvasiti u međuvremenu sa dve mokre krpe.

Preko ovlažene oblande premazati karamel fil, zatim fil od mleka u prahu i kokosa.

Pažljivo urolati rolat i ostaviti da se prosuši i ohladi dobro da bi se lepo sekao.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Oblanda sa krupnijom šarom spolja lepše i dekorativnije izgleda i fil se lakše premazuje preko ravnijeg dela.